Nincs mindenkinek ideje fitneszterembe járni. Aki kevés idejében mégis szeretne fitt lenni, keressen a közelben egy Power Plate edzőtermet, vagy akár vásároljon otthonába saját Power Plate gépet.

Mit kell tudni a Powe Plate-ről?

A Power Plate egy speciális gép neve, melynek alapját egy plató képezi, ezen állunk az edzés során. A Plató folyamatosan, több irányba, 3D-ben mozog alattunk, így izmaink egyensúlyunk megtartása érdekében extra terhelésnek vannak kitéve. Az így végzett gyakorlatok sokkal rövidebb idő alatt nyújtják azt a hatást, amit hagyományos edzéssel körülbelül duplaannyi idő alatt érhetnénk el.

A Power Plate ideális mindenkinek, aki folyton rohanásban éli életét, a rövidebb edzésidővel rengeteg időt takaríthatunk meg, amit hasznosabban tölthetünk. Akár egy másik edzést is elvégezhetünk a megspórolt időben. A Power Plate gépekkel általában külön stúdiókban lehet találkozni, de sokszor kozmetikákban, fitnesztermekben is megtalálhatjuk őket.

Power Plate edzés személyi edzővel

Amikor felkeresünk egy Power Plate stúdiót, biztosak lehetünk abban, hogy a szakképzett edzőktől minden segítséget megkapunk ahhoz, hogy a lehető legtöbbet kihozzunk az edzésből és legjobb formánkat mielőbb el tudjuk érni, illetve hosszú távon megtartani. Az eszköz valójában nem is csak egy sima fitneszgép, hanem orvostechnikai eszköznek minősül. 2012-ben Magyarországon elnyerte az Év leginnovatívabb fitness eszköze díjat is.

A gépet forgalmazó cég nagy hangsúlyt fektet arra, hogy gépeit megfelelően magas színvonalú edzők segítségével használjuk. Ennek érdekében egy ún. Akadémiát hozott létre, ahol a többszintű képzési rendszerben oktatják az edzőket, hogy az edzések során mindenki számára a legoptimálisabb gyakorlatokat tudják ajánlani és a kivitelezés során is kontrollálni tudják a helyes tartást és szükség esetén kiigazítsák mozdulatainkat.

Az edzések árai általában hasonlóak ahhoz, mintha egy fitneszteremben edző segítségével edzenénk, és az első alkalom rendszerint ingyenes.

Mire jó ez az edzés?

Az időnyerésen túl, amiről már korábban írtunk, testünk bármely izmának edzésére, feszesítésére alkalmas a Power Plate gép. Az alakformáláson túl akkor is ideális, ha valamilyen sérülés után rehabilitációra van szükségünk. A gép vibrációja során felgyorsul a véráramunk, amely gyorsabban elszállítja a kötőszövetekben lévő salakanyagot, így gyorsabban gyógyulhatunk. Az edzés csökkentheti a fájdalmat is. Szülés után is jó hatású, segítségével korábban visszanyerhető alakunk, de segít a hormonháztartás és anyagcsere visszaállásában is.

Otthon is lehet Power Plate gépünk?

Többféle otthoni használatra kialakított gép is kapható. Ha megtehetjük, hogy beszerezzünk egyet, nagyjából milliós nagyságrendre kell számítanunk. Ilyenkor azonban nem csak magát a gépet vásároljuk meg, megkapunk hozzá minden segítséget és kiegészítő eszközt is, hogy egyedül is professzionálisan tudjuk használni. Heti három 30 perces edzéssel alakunk mindig tökéletes formában lehet vele.